Om AGRÉ

Argentum reused, reshaped.

Hvad er finsølv?

Når du køber et AGRÉ-smykke, vil det vandstøbte element i smykket kun indeholde finsølv.

Finsølv indeholder 99,9% sølv og er den reneste form for sølv, der findes.

Finsølv er stemplet med 999, modsat det sædvanlige sterlingsølv, som stemples 925.

Elementer i et AGRÉ smykke, såsom ørestikker, kæder eller slaglod, består af sterlingsølv, for at opnå det mest holdbare resultat, hvorfor hele smykket i sidste ende stemples 925.

Hvad er vandstøbning?

Hvert AGRÉ-smykke er vandstøbt, hvor finsølv smeltes til sin flydende tilstand, og derefter hældes i en jernstøbt beholder med koldt vand.

Den hurtige temperaturændring fryser finsølvet og skaber 100 % unikke smykker.

Hvad er urban minedrift?

I modsætning til konventionel minedrift, som belaster miljøet enormt, med store CO2-udledninger og kemisk forurening af især kviksølv i vores verdenshave, er byminedrift langt mere bæredygtig.

Urban minedrift er en proces hvorved man genudvinder ædelmetaller fra vores affald.

Det lyder måske en smule ulækkert, men det er ganske enkelt blot at genbruge de ressourcer, der allerede er blevet udvundet fra jorden og som er i cirkulation i vores verden.

Når vi smider vores affald ud, og det bliver leveret til vores forbrændingsanlæg, indeholder meget af dette affald smykker, der brændes og smeltes, og ender som restprodukt fra forbrænding - også kaldet slagger.

Ædelmetal ekstraheres derefter fra slaggeren, raffineres, testes og analyseres, indtil det sættes tilbage på markedet til salg og ind i de smukke AGRÉ-vandstøbte smykker.

Urban minedrift reducerer CO2-udledninger med 85 % sammenlignet med konventionel minedrift, fremmer begrebet cirkulær økonomi, eliminerer kviksølvforurening i vores verdenshave og bekæmper ulovlig minedrift, hvilket er fremhævet som et af FN's "top 5 problemer" globalt.